Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, tanie i pyszne :) Można jeść bez dodatków bądź posypane cukrem pudrem lub ze śmietaną z cukrem i cynamonem.
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Składniki
1. Jajka długo ubijać z cukrem waniliowym. Dodać mąkę i mleko. Wyrobić ciasto. Konsystencja powinna być gęstej śmietany. W razie czego dodać mąki bądź mleka. 2. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jabłka dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać. 3. Smażyć na patelni, na małym ogniu, kilka minut z obu stron, podlewać delikatnie olejem, żeby się nie przypaliły. 4. Odsączać na ręczniku papierowym. 5. Udekorować dowolnie według upodobania.