Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadają się na każdą okazję.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Biały ser przepuszczamy przez praskę. Mieszamy z żółtkami, kaszą, cukrem wanilinowym i solą.
Białka ubijamy na pianę. Delikatnie mieszamy z masą serową.
Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy niewielkie placuszki na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.