Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystuję truskawkowy sezon, a ciasto proste jak konstrukcja... ;)
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Masło utrzec z cukrami i solą na gładką masę. Nie przerywając ucierania, wbic jajka. Do utartej masy przesiac obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyc. Ciasto wylac na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia), ułożyc truskawki. Piec w temp. 170 stopni, około 50 min. Użyłam blachy 40x23 cm.
Przepis pochodzi z książeczki Lubię gotowac nr 6/2010.