Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprawdzony przepis
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2598
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2598
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Zarobić rozczyn do gęstości śmietany i pozostawić do wyrośnięcia.
Utrzeć żółtka z cukrem, wsypać mąkę, wyrośnięty rozczyn, dodać mleko, szczyptę soli. Zarobić niezbyt gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać powoli roztopione ciepłe masło. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Przygotować kruszonkę. Piec około 45 min w 160-170 stopni