Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PIEGUSEK - tak nazywa go moja mama. Niedrogi.szybciutko się robi, a smakuje...spróbujcie sami. POLECAM!
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 150
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25574
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 784
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 649
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 150
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25574
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 784
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 649
Składniki
Margaryne utrzeć. Ciągle ucieraj ąc dodawać stopniowo jaja, cukier, obie mąki wynieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko, suchy mak i olejek migdałowy.
Ciasto wlać do formy/ może być podłużna lub babka/ wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i pec w tem.180st.C przez ok.50 minut. Można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto w środku jest już upieczone.
Po ostygnięciu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. SMACZNEGO!