Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, letni obiad- idealnie sprawdzaja sie w polaczeniu z sosem czosnkowym i salatka z pomidorow :)
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 80
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 514
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 124
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 80
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 514
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 124
Składniki
Cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, posolic i odstawic na sitku na pol godziny, zeby sie odsaczyla. Po tym czasie dobrze wycisnac ja rekoma. Cebule drobno posiekac, przelozyc do wiekszej miski, dodac do niej pokruszony ser feta i dobrze wymieszac. Dodac make, pieprz i jajka (ubite w innej miseczce). Wszystko dobrze wymieszac lyzka, dodac dobrze odsaczona cukinie i wymieszac (jesli masa jest zbyt gesta, dodac jeszcze troszke maki).
Duza blache od piekarnika wylozyc papierem do pieczenia, lyzka nakladac ciasto formujac placuszki. Piec w nagrzanym piekarniku okolo 40 minut w temperaturze 160- 180 stopni.