Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To placuszki z płatkami owsianymi z dodatkiem jabłek i kefiru. Bardzo zdrowe, sycące danie i lubiane przez dzieci. Użyjcie do smażenia foremek silikonowych w ulubionych przez dzieci kształtach, a stworzycie na talerzu bajeczne danie ;)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 80
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1012
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 80
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1012
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
W większej misce miksujemy kefir z jajkiem. Dodajemy mąkę z dodatkami i łączymy mikserem. Dosypujemy płatki, mieszamy łyżką i odstawiamy na około 20 minut, żeby płatki zmiękły.
Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy.
Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, smażymy małe, niezbyt grube placuszki, na złoty kolor. Do smażenia można użyć specjalnych ozdobnych foremek.
Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem.