Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2010
Wyjątkowa wariacja na temat placków ziemniaczanych
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 62
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 273
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5428
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 62
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 273
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5428
Składniki
Ziemniaki i cebule zmiksowałam w sokowirówce. Robię tak, ponieważ tarcie na tarce jest męczące i zawsze poranię sobie palce. Do masy dodałam jajko, mąkę, vegettę, sól i pieprz.
Na gorący olej wyłożyłam cieniutką warstwę masy, na to położyłam plasterek szynki i żółty ser, na to nalałam masę tak, aby zakryła szynkę i ser. Kiedy usmażyła się spodnia warstwa, delikatnie przekręciłam na drugą stronę i smażyłam do zrumienienia.