Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkowicie nowe wydanie tradycyjnych placków ziemniaczanych.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 130
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
Pietruszkę, koperek i szczypiorek umyć i posiekać.
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce. Wbić jajka, dodać mąkę pszenną, pietruszkę, koperek, szczypiorek i chrzan.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Placki ziemniaczane smażyć na rozgrzanym ogniu, z każdej strony przez ok. 5min.
Gotowe placki przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Placki podawać z kwaśną śmietaną i pieczarkami podsmażonymi na maśle. Smacznego !!!