Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie- dobre smaki.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16828
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 127
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16828
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 127
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki utrzeć z ciepłym mlekiem, następnie połączyć z zmiażdżonym czosnkiem. Dodać starte ziemniaki, startą dynię (w razie potrzeby odlać nadmiar soku), wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku, wbić jajko i starannie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju chrupiące placuszki i podawać np. ze śmietaną lub sezonową surówką.