Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie grzybów leśnych ze śliwkami w sosie to prawdziwe pyszności. Gorąco polecam!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Polędwiczkę kroimy na medaliony i delikatnie rozbijamy ręką. Oprószamy pieprzem i odstawiamy. Wcześniej namoczone grzyby gotujemy do miękkości, a następnie kroimy w paseczki i z cebulą podsmażamy na maśle.
Suszone śliwki szatkujemy w blenderze na jednolitą masę. Na rozgrzanej patelni z masłem obsmażamy polędwiczki z suszoną śliwką, po każdej ze stron ok 2 min. Dodajemy wcześniej podsmażone prawdziwki. Całość zalewamy śmietaną i solimy. Dusimy chwilę, aż smaki się połączą. Podajemy z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami. Polecam,