Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 189
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 189
Składniki
Mięso mielone mieszamy z gorczycą, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), sola i pieprzem.
Przygotowana masę miesną przekładamy do słoików (farsz ma stanowić 2/3 objetości słoika).. Dno dużego garnka wykładamy gazetami, wkładamy słoiki, wlewamy wodę. Od momentu zagotowania wody gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny.
Po ugotowaniu wyciągamy słoiki i układamy wieczkiem w dół, zeby zaciągnęły. Smaacznego :)