Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ale na pewno nie ostatnie w sezonie pomidory pod pierzynką.
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 24
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 22
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 307
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 24
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 22
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 307
Składniki
Czosnek drobno kroimy i ucieramy na desce z solą. Soli dodajemy tylko tyle ile zabierze czosnek. Z pomidorów usuwamy gniazda i kroimy w poprzek na pół. Połówki pomidorów smarujemy cienką warstwą pasty czosnkowej. Obficie posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem i polewamy sosem powstałym z wymieszanego jogurtu z majonezem. Jogurt możecie zastąpić śmietaną.