Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i smaczne! Wspaniałe połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne na przyjęcia lub po prostu do kawy.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 54
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 42
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 25
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 64
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 54
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 42
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 25
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, sól oraz owoce (najlepiej zmrożone, żeby nie rozwaliły się w trakcie mieszania). Wymieszać.
W osobnym naczyniu mleko zmiksować z jajkami i olejem. Wlać do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Z ciasta wychodzi 18 muffinek oraz jedno ciasto w formie keksowej.
Muffinki piec przez 30 minut w wysmarowanych masłem foremkach w 210 stopniach, a ciasto muffinkowe przez 1 godzinę w 200 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i delikatne. Smacznego!!