Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie rataotullie - bo nie do końca. Remanent w lodówce, bo czas do domu. Zostały resztki jarzyn, trochę krewetek. Wyszła pyszna kolacja. Oczywiście z chlebkiem i winem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę, pomidory sparz i obierz ze skóry. Cukinię, szalotki i paprykę podsmaż dość mocno na dużej ilości oliwy.
Kiedy cebula zacznie się rumienić dodaj czosnek, pomidory i krewetki. Smaż, aż pomidory się rozpadną. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż bazylię. Podawaj z bagietką i białym winem.