Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki torcik....smaczny i delkatny...
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 156
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 219
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 32
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 156
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 219
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 32
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 44
Składniki
Biszkopt:Jajka ubić z cukrem na puszysta masę,dodać kakao.obie mąki z proszkiem i dobrze utrzec.Przepis na dużą tortownicę.Piec w temp 160-170C przez ok 40 min.Po upieczeniu zostawić w piekarniu lekko uchylonym przez ok 15min,po ostudzeniu wyjac ciasto z formy.
Masa:Masę karpatkową(ja uzywam Delecta) przygotować w/g przepisu,gotowy budyń zmiksować z margaryną do puszystości.Brzoskwinie dobrze osączyć,pokroić na średnią kostkę(do tej porcji uzyłam tylko 4 duże połówki brzoswiń).3/4 gotowej masy karpatkowej wymieszać delikatnie z brzoskwiniami,a 1/3 zostawić do smarowania boków torcika.
Biszkopt przekroić na 3 części,kolejno pierwszy placek nasączamy syropem z brzoskwini rozcienczonym odrobiną przegotowanej wody(ja dodaję dla podkreślenia smaku odrobinę wódki)nałożyć połowę masy,drugi placek nasączony,znów masa i trzeci placem również nasączony syropem.Z pozostałej czystej masy smarujemy boki tortu,posypujemy wiórkami.Czekoladę rozpuścić ze smietaną i posmarować wierzch ciasta.Torcik można udekorować wg własnego uznania.