Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowatorski sposób na podanie przekąsek.
Polecam.
Odsłon: 1183
Polecam.
Odsłon: 257
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 47
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 308
Polecam.
Odsłon: 1183
Polecam.
Odsłon: 257
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 47
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 308
Składniki
Na patelni lub w garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju lub masła. Wrzuć do tego zamarznięty szpinak. Dodaj 1 roztrzepane jajko, 1 zeszklony ząbek czosnku, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Często mieszaj, gotuj aż do całkowitego rozmarznięcia szpinaku. Pozostaw do wystygnięcia, po czym dodaj drobno pokrojoną 0,5 cebuli. Gotowym szpinakiem faszeruj jedną połówkę foremki.
Do drugiej połówki włóż pół plasterka cytryny, jeżeli jest cieniutko pokrojona – nie ma konieczności obierania ze skórki. Pokrój łososia w paski (dł. ok 4-5 cm), a następnie połóż na/obok pół plasterka cytryny.