Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kolacja walentynkowa Inspiracja Benoit Barre
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23624
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 82
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23624
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 82
Składniki
Przepiórki opłukałem ,osuszyłem i owinąłem bekonem ,spinając wykałaczkami. Zrumieniłem je na dużym ogniu z dodatkiem oliwy i masła. Przełożyłem na talerz. Cebulę pokroiłem na talarki ,wrzuciłem do tłuszczu ,zeszkliłem. Dodałem winogrona ,tymianek ,białe wino. Doprawiłem solą i pieprzem. Przepiórki ponownie wrzuciłem na patelnię. Zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem 40 min. W połowie duszenia dodałem rodzynki. Podałem ze świeżą bagietką.