Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lemoniada, która schłodzona fantastycznie gasi pragnienie :) Mało pracy - dużo radości :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 176
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 592
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1551
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 176
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 592
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1551
Składniki
Pomarańcze sparzyć wrzątkiem, pokroić na ćwiartki. Marchewkę obrać i pokroić i krążki lub zetrzeć na grubej tarce. To wszystko zalać 2 litrami wody i gotować przez dwie godziny. Potem odcedzić pomarańcze i marchewkę na np. pieluchę i wycisnąć dokładnie do zagotowanego wywaru resztki soku.
Do drugiego naczynia wlać 6 litrów wody, wsypać cukier i wlać wyciśnięte cytryny. Wszystko to zagotować. Po zagotowaniu utrzymać we wrzeniu przez dwie minuty.
Oba zagotowane wywary zlać do jednego naczynia, schłodzić i pić ile dusza zapragnie :)