Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie nieziemsko i smakuje jeszcze lepiej:)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4443
Szybka i smaczna
Odsłon: 363
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 151
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 333
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 537
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4443
Szybka i smaczna
Odsłon: 363
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 151
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 333
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 537
Składniki
Pstrągi obieramy, ucinamy głowy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w talarki cebulą. Odstawiamy na całą noc lub na 2h (zależy ile mamy czasu na zrobienie potrawy).
Rozgrzewamy piekarnik. W tym czasie na blaszce kładziemy dosyć spory kawałek folii aluminiowej (tak, żeby wystarczyło na owinięcie ryby). Folię smarujemy lekko oliwą, kładziemy na to pstrąga (bez cebuli!!!). Do środka każdego pstrąga wkładamy farsz, którego sposób przyrządzenia poniżej:
FARSZ: masło, zielenina, czosnek i sól - wszystko mieszamy. Oto nasz farsz:) Farszem wypełniamy obie rybki. Tak przygotowaną rybę owijamy folią i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w 180 stopniach.
Gdy pstrąg jest już podpieczony, odsłaniamy folię i dopiekamy go, by skórka była chrupiąca.