Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 81
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 69
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 546
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 198
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 616
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 81
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 69
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 546
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 198
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 616
Składniki
Warzywa zetrzeć na grubej tarce, por pokroić , dodać przyprawy i zagotować pod przykryciem. Im więcej ryb, tym dajemy więcej warzyw. Wywar ma być bardzo esencjonalny.Następnie odcedzić warzywa, a do gotującego wywaru włożyć ryby posolić i gotować ok. 10 minut w zależności od wielkości pstrągów. Ja gotuje ryby w gęsiarce, żeby mogły swobodnie się gotować. Ugotowane ryby bardzo ostrożnie wyjąć na talerz z sałatą.
Przed ugotowaniem ryb przygotować sok z cytryn i utrzeć masło z przeciśniętym czosnkiem.
Do środka pstrąga włożyć pełną łyżeczkę masła, rybę polać sokiem z cytryny i obficie posypać koperkiem. W gorącej rybie masło rozpuści się i mięso nabierze wspaniałego smaku i aromatu.Danie udekorować pomidorami, rzodkiewką, ogórkiem i plastrami cytryny. Można podać z ziemniakami z wody lub frytkami. SMACZNEGO!Rybę można również obłożyć odcedzonymi warzywami, są bardzo smaczne.