Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie trzeba jeść na tarasie. Patrzeć na las i malwy w ogrodzie :))) Ps. Łatwe, można sobie dodać owoców.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Mleko przelać do garnka dodać jajka, sól i szklankę wody gazowanej. Rozmieszać mikserem. Dodać mąkę i proszek. Zmiksować ponownie. Smażyć nalewając porcje chochelką na rozgrzaną patelnię.(my posiadamy 28 cm). Układać jeden na drugim na talerzu.
Ser przełożyć do miseczki dodać cukier puder( ile kto uważa) jedną małą śmietanę. Rozmieszać.
Smarować naleśniki serem i zwijać w rulonik lub składać w trójkąciki :))
Do kolejnego naczynia przelać śmietanę Łaciatą i miksować aż zgęstnieje pod koniec dodać cukru pudru dla słodkości. Nakładać na zwinięte naleśniki.