Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis z książki "Kuchnia dietetyczna. 1001 przepisów", co prawda, co do dietetyczności tegoż dania można się spierać, bo i masło i cukier się tu znajduje, ale jest pyszne i w sam raz na lekką przystawkę.
Zapraszam Cię na kulinarną podróż do Azji, gdzie delikatność łososia spotyka...
Odsłon: 103
Udka z kurczaka z aromatycznym ryżem i kolorowymi warzywami to wyjątkowe dani...
Odsłon: 125
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 357
Zapraszam Cię na kulinarną podróż do Azji, gdzie delikatność łososia spotyka...
Odsłon: 103
Udka z kurczaka z aromatycznym ryżem i kolorowymi warzywami to wyjątkowe dani...
Odsłon: 125
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 357
Składniki
Rukolę umyć i osuszyć na sitku. Przygotować sos: wymieszać oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem. łupinki orzechów rozbić i wyjąć ze środka orzechy. Parmezan zetrzeć na tarce. Gruszki pokroić na plastry. Na patelni rozpuścić masło. Dodać owoce i smażyć 10 min., dodać cukier i pozwolić, aby się lekko skarmelizował. Na talerzach rozmieścić rukolę, polać przygotowanym sosem, na tym rozłożyć gruszki, posypać orzechami i parmezanem. Gotowe!