Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i bardzo dekoracyjne, z podanej porcji wychodzi ok 40 rurek.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 90
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 109
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 141
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 90
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 109
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 141
Składniki
Z maki, margaryny, jajek, zoltek, smietany i soli zagniesc ciasto, dobrze wyrobic, schlodzic w lodowce ok 30 minut.
ciasto cienko rozwalkowac, wycinac wstazki o dlugosci ok 20 cm i szerokosci 5 cm, owijac nimi natluszczone foremki do rurek.
ciastka ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia, piec na zloto w temperaturze 180 stopni.
Krem: z litra mleka odlac szklanke, w niej rozrobic obie maki (tak, by nie bylo grudek). do pozostalego mleka wsypac cukier i zagotowac. wlac do gotujacego sie mleka rozrobione obie maki, ugotowac budyn, wystudzic. margaryna ubic mikserem, dodawac po lyzce zimnego budyniu i miksowac. kiedy dodamy caly budyn i krem bedzie gladki, dodac maliny i ubic mikserem krem raz jeszcze.
zimne rurki wypelniac kremem przy pomocy szprycy do dekoracji. na parze stopic czekolade z 5 lyzkami oleju i 5 lyzkami mleka, ciepla czekolada polewac rurki. teraz zostaje nam tylko przyrzadzic kawe i rozkoszowac sie smakiem ciastek :))