Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, lekki, zdrowy i ekspresowy obiadek:)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 37
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 719
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 89
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 193
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 37
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 719
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 89
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 193
Składniki
Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy w grubsze paski. Oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Odkładamy.
Cebulę kroimy w kostkę, seler w plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę. Szklimy 5 minut. Następnie dodajemy marchew i seler, smażymy razem około 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie przyprawiamy odrobiną soli, pieprzem oraz 1 łyżeczką lubczyku i 1 łyżeczką pietruszki, dodajemy rybę i dusimy 5 minut pod przykryciem. Dodajemy groszek konserwowy i dusimy razem jeszcze 5 minut.
Podajemy z ugotowanym ryżem naturalnym, można posypać natką pietruszki. Smacznego:)