Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na rybę po grecku, ale ten towarzyszy mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat. Polecam do wypróbowania.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 545
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3923
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 736
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 153
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 545
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3923
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 736
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 153
Składniki
Rybę oczyszczamy, kroimy na małe porcje, oprószamy mąką i smażymy na patelni polanej olejem lub oliwą z oliwek.
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w słupki, cebulę w kostkę. Wrzucamy je do rondelka, wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy. Gdy się lekko podrumienią, dolewamy do nich bulion, lekko solimy i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy do nich przecier pomidorowy, szczyptę cynamonu, liść laurowy, szczyptę cukru, kilka goździków oraz pieprz. Całość dusimy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia.
Do ostudzonego sosu warzywnego dodajemy musztardę oraz doprawiamy do smaku. Do miseczki wykładamy ostudzoną rybę i zalewamy ją zimnym sosem.