Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię tą rybke na każde Boże Narodzenie jak i na przyjęcia imieninowe itp. Wszystkim smakuje :)
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 81
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 113
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 97
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 81
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 113
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 97
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o średnich oczkach, cebulę kroimy w średnią kostkę, pora w pół talarki. Wrzucamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy.Podlewamy odrobiną wody, dodajemy ziele angielskie, listek, sól i pieprz do smaku i dusimy do pożądanej miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy przecier do smaku.
Na drugiej patelni smażymy posoloną i popieprzoną rybke na zloty kolor. Można wcześniej jak kto woli obtoczyć w jajku i bułce.
Usmazoną i wystudzoną rybę układamy na półmisku, na wierzch kładziemy uduszone warzywa. Dekorujemy natką pietruszki. Podawać jako zimną przystawke z pieczywem.