Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Rozmrożoną rybę natrzeć wegetą i pieprzem cytrynowym.Odstawić na 20 min. Z 2 pasków folii aluminiowej po ok 50 cm złożyć kopertę .Piekarnik rozgrzać do 200st C. Rybę przełożyć do koperty dodac zupe,śmietanę(wymieszaną z wegetą i pieprzem) i masło.Zamknąć szczelnie.Piec ok 25 min Podawać z Pesso z Wodzisławia(makaron instant,są 4 warinty smakowe) lub kuskusem.Ja do smaku dodaje jeszcze trochę masła i wegetę czasem trochę ziół (natkę,koper lub kolędre). W tańszej wersji można użyć polędwiczek z mintaja.