Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 84
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 107
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 649
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 84
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 107
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 649
Składniki
Ja biorę dorsza świeżego lub pangę mrożoną:). Kroję na dość grube kawałki. Solę i pieprzę oraz polewam oliwą. A następnie wstawiam do rozgrzanego piekarnika w szerokim żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywam jeszcze.
W czasie gdy ryba się piecze, kroję w talarki białe części pora. Następnie posypuję grubo nimi rybę. A na wierzch wlewam z kartonu lub puszki krojone pomidory. Solę i pieprzę górę jeszcze raz. I wtedy przykrywam.
Duszę jeszcze z pół godziny na mniejszej temperaturze. Na koniec układam na wierzch mozarelle i trochę podpiekam bez przykrycia. Pyszności