Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rybka-wpływa dobrze na wszystko:)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 168
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 259
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 168
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 259
Składniki
Filety rozmrażamy, obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy w nim obsmażone kawałki ryby.
Przygotowujemy sos. Ser tarkujemy, dodajemy do śmietany, dodajemy warzywko(na "smaka"). Wszystko dokładnie mieszamy. Sos musi być lekko słonawy.
Pieczarki obieramy, obsmażamy na niewielkiej ilości oleju i czekamy aż puszczą wodę. Odlewamy wodę, doprawiamy pieprzem, troszkę obsmażamy i dodajemy kilka łyżek(z 4-5) świeżej wody. Mieszamy, dodajemy sos i zagotowujemy na patelni. Patelnię zdejmujemy z gazu i przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowaną rybę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temp. ok 200 stopni z 5-10min.(zależy od piekarnika, należy pilnować żeby się sos nie przypalił w piekarniku). Podajemy np. z frytkami i świeżą sałtką(a jaką to już kwestia gustu:)). Smacznego!