Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 65
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 35
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 81
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 56
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4990
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 65
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 35
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 81
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 56
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4990
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 3 pasy szersze i jeden cienki(na ogonki).na każdym pasie układamy na jednej połowie kolejno ser,rybę -posypaną przyprawą do ryb,szpinak,znowu plaster sera .Składamy na pół przykrywając ciastem i zagniatając widelcem boki rybki,formując jej brzuszek,następnie smarując roztrzepanym jajkiem przyklejamy ogon docięty z 4-tego(cienkiego) paska ciasta,podzielonego na 3 ogonki.Kolejno nacinamy skrzela rybki,widelcem nakłuwamy brzuch ryby w kilku miejscach ,z plasterków oliwek robimy oczy.Pieczemy w temp.165*C na niższej półce piekarnika ,ok.20min.-do zrumienienia.