Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna aromatyczna potrawa.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5463
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5463
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Składniki
Ryż gotujemy na twardo (około 17min)
Seler, marchew, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju około 5 min. Do warzyw dosypujemy około 1,5 łyżeczki curry.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i wszystko razem smażymy jeszcze około 3-4 min
Do smażących się warzyw dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i wszystko dalej smażymy do momentu aż mięso zrobi się białe. Przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i wegetą. Dosypujemy 2 łyżeczki curry.
Zdejmujemy wszystko z ognia, dodajemy kukurydzę i groszek a potem ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy, albo na patelni albo w brytfance. Ryż przed wymieszaniem z resztą składników można posypać lekko curry.
Całość wstawiamy do piekarnika 180 stopni na około 30 min. Smacznego :)