Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogate w składniki danie + pozwala wyczyścić lodówkę;o)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12347
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 234
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12347
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 234
Składniki
Na maśle podsmażyć posiekana cebulkę z czosnkiem, wrzucić na to ryż, podsmażyć przez 2-3 minuty. Wlać łyżkę wazową bulionu, przykryć. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś kurzą. Gdy bulion zostanie wchłonięty przez ryż, ponownie wlać łyzkę-dwie bulionu (operację powtarzać przez ok. 15 minut). Pokroić pozostałe składniki. Dodać do ryżu kurczaka, cukinię ze skórką, chili. Dusić aż ryż będzie odpowiedni do jedzenia. Na końcu wsypac posiekany szczypior i natkę. Smacznego:)