Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1530
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1530
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiewam do miski. Wbijam jajka, dodaję cukier waniliowy, wlewam mleko. Składniki miksuję na gładkie ciasto.
Jablka myję, obieram, wykrawam gniazda nasienne. Owoce kroję w plasterki, a potem na kawałki. Dodaję je do ciasta i delikatnie mieszam. Dodaję trochę cynamonu. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzewam trochę oleju. Nakładam łyżką porcję ciasta, formuując niewielkie placuszki. Smażę z obu stron. Posypuję cukrem pudrem.