Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9873
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9873
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Składniki
Przygotowanie racuchów: Delikatnie oddzielić białka od żółtek. Ubić białko na sztywną pianę ( można dodać sól dla smaku). Żółtka utrzeć z serem. Do utartych żółtek dodać mąkę i wymieszać. Dodać mleko oraz sodę. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Przygotowanie: 1. Wycisnąć sok z pomarańczy 2. Maliny lub inne owoce zmiksować z sokiem z wyciśniętej pomarańczy i miodem. 3. Podgrzać w rondelku i polać na ułożone racuchy.