Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa rodzaje pysznych i łatwych do przyrządzenia zdrowych słodyczy! Wszystko bez dodatku cukru!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 32
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 221
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 289
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 32
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 221
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 289
Składniki
Kaszę musimy wypłukać w ciepłej i zimnej wodzie. Następnie gotujemy ją w dwóch szklankach mleka roślinnego (proporcja zawsze 2 do 1) aż wchłonie całe mleko. Od czasu do czasu musimy kaszę zamieszać. Dodajemy miód, masło i wiórki kokosowe. Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Jeśli chcemy zrobić trochę "kakaowych" to proponuję do połowy masy dodać jedną łyżkę karobu. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować te pyszności krok po kroku. Link znajduje się powyżej. Smacznego! :)