Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, słodko - winna a jej zaletą jest to że szybciutko się ją robi:-))
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 938
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 42
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 20855
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 938
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 42
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 20855
Składniki
Jabłka obieramy, musimy wykroić gniazda nasienne i kroimy w plastry średniej grubości. Ja pokroiłam nieco za cienko. Blachę z piekarnika smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pokrojone jabłka, posypujemy łyżką cukru i cynamonem.
Białka oddzielamy od żółtek dodajemy malutką szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując dodajemy partiami szklankę cukru. Kolej na żółtka te również nadal miksując dodajemy po jednym. Na końcu porcjami wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszając delikatnie drewnianą łyżką ( dla leniuszków może być mikserem ):-)) Tak przygotowany biszkopt wlewamy na jabłka i rozprowadzamy. Pieczemy w 180 stopniach 20 - 25 minut.
Wyciągamy i odwracamy do góry nogami czyli biszkoptem na blat a jabłkami do góry.
Zwijamy w roladę, posypujemy cukrem pudrem i jemy do kawki:-))