Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na przepyszny deser
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 118
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 662
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 118
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 662
Składniki
Zaczynam od biszkoptu. Żółtka miksuję z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Białka ubiajm z solą. Dodaję cukier puder i miksuję. Mąkę dodaję i mieszam. Do żółtek dodaję pianę i mąkę, cały czas mieszając.
Blachę wykładam papierem. Wlewam ciasto. Pieczę 10 minut w 220 st. C. Biszkopt wykładam na ściereczkę papierem do góry. Zdejmuję papier, a biszkopt przykrywam troszkę wilgotną ściereczką.
Zabieram się za krem. Żelatynę zalewam 5 łyżkami wody. Ubijam śmietanę, dodając cukier puder oraz mascarpone. Żelatynę lekko podgrzewam. Dodaję do masy, wszystko mieszam.
Obieram truskawki i myję. Przekrawam je na pół. Układam na biszkopcie. Nakłądam krem, i zwijam. Roladę wkładam do lodówki.