Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre do surówek. Podawać z ryżem.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Udziec podzielić na plastry, rozbić. Następnie natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Cebulkę pokroić w krążki, boczuś w plastry, paprykę i ogórek w paski - ułożyć na plastrze wołowiny i zrolować. Obsmażyć na gorącym oleju. Dodać 0,5 l wody i dusić na małym ogniu 40 min. Wyłożyć na półmisek z ryżem.
Sos: Mąkę wymieszać z roztopionym masłem + szklankę pozostałego wywaru i zagotować. Odstawić + śmietanę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Polać roladki. Całość podawać z surówkami.