Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska podana na imprezie i nie tylko.
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 159
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 286
Polecam.
Odsłon: 782
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2505
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 159
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 286
Polecam.
Odsłon: 782
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2505
Składniki
śliwki opłukać i osuszyć.
śliwkę owinąć boczkiem,aby powstała roladka i następnie zepnąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony, aby boczek się przyrumienił. Następnie przełożyć roladki na papierowy ręcznik aby wchłonął nadmiar tłuszczu.Przełożyć na półmisek i podawać jako przystawkę np do piwka:). śliwki warto nadziać orzechami laskowymi, lub małymi kawałkami fety. Można oprószyć pieprzem i kminkiem.