Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 688
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 688
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Składniki
Piersi z kurczaka kroje na mniejsze porcje. Kroje swiezy rozmaryn na male kawaleczki i razem z czosnkiem nacieram piersi. Dodaje sol i pieprz, polewam cytryna i oliwa i odstawiam na godzine. Na rozgrzanym oleju w garnku wrzucam piersi i troche je podsmazam, dolewam troche wody i dusze na malym ogniu ok 15 min. W drugim garnku podsamazam cebule, pieczarki i papryki i dodaje wczesniej ugotowany ryz. Mieszam wszystko, dodaje przyprawy (wg uznania) i danie gotowe :) Smacznego