Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo rozgrzewająca zupa, idealna na zimową porę
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 83
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 98
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 124
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 83
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 98
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 124
Składniki
Kalafior kroimy w różyczki, marchew w plasterki, seler i pietruszkę ścieramy na tarce, ziemniaki, cebulę i czosnek w kostkę. Do garnka dajemy odrobinę oleju wrzucamy cebulę i czosnek, mieszamy aż się zeszkli, na to wlewamy wodę, dajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek sól i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kalafior, marchew, seler i pietruszkę, dajemy łyżeczkę cukru, chwile gotujemy, po ok. 5 minutach dodajemy ziemniaki, oraz przyprawę Curry, oraz ostrą paprykę.
Gdy zupa się gotuje, kroimy ogórek konserwowy w kostkę, żeby zabielić i zagęścić zupę mieszamy wodę, śmietanę, mąkę, oraz musztardę. Gdy ziemniaki i kalafior są już miękkie zabielamy zupę, dodajemy pokrojone ogórki, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i doprawiamy jeszcze do smaku, solą, pieprzem, oraz Curry.