Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 76
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 41
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 87
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 93
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 62
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 76
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 41
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 87
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 93
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 62
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięsko, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe przekładamy do garnka i pozostawiamy do ostygnięcia. Parówki obieramy z owijek a następnie kroimy je w plasterki. Czosnek obieramy i kroimy również w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienia i kroimy w kostkę. Wszystko chwilkę przysmażamy. Cukinię dokładnie myjemy, a następnie kroimy w kosteczkę. Cukinię dodajemy do pozostałych składników i smażymy ok 5 min. Podsmażone składniki przekładamy do garnka z filetem, zalewamy wodą i dodajemy bulion. Gotujemy. Jeśli zupka zacznie wrzeć dodajemy ketchup i przyprawy, mieszamy. Przykręcamy ogień i pozostawiamy jeszcze chwilkę by się gotowało. Gotową zupkę nakładamy do miseczki posypujemy posiekaną natką pietruszki i zdobimy serem a następnie przyprawiamy pieprzem kolorowym. Podajemy z pieczywem. Smacznego !!