Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest z filmu MASTERCHEF bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 116
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 324
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 116
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 324
Składniki
Na maśle klarowanym smażymy połówki moreli, dodajemy liście szałwii. Usmażone chrupiące liście szałwii delikatnie osuszamy na ręczniku papierowym. Z morelii zdejmujemy skórkę, która pod wpływem temperatury odchodzi bardzo łatwo.
Na patelni szklimy czosnek, dodajemy i dusimy wiśnie z winem porto, doprawiamy pieprzem i odrobiną miodu, redukujemy.
Stek polędwicy cielęcej prószymy solą i pieprzem smażymy z dwóch stron.
Mięso podajemy z morelami i chrupiącymi liśćmi szałwii wraz z wiśniami i sosem. Smacznego :)