Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Wiśnie wydrylować, czekoladę zetrzeć na grubej tarce. Mąkę przesiać do miski wymieszać z proszkiem, dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajka i twaróg Wyrobić ciasto a następnie przełożyć je na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować na duży prostokąt.
Na 2/3 ciasta rozłożyć czekoladę i wiśnie zostawiając wolny brzeg. Zwinąć ciasto i ostrożnie przełożyć na przykrytą pergaminem blachę.Piec ok.70 min w temp 200*C.Po 30 min przykryć folią aluminiową żeby wierzch się nie przypalił.