Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grzybkami- nie może zabraknąć jej na świątecznym stole. W Wigilię z grzybkami, a w Święta z dodatkiem mięska.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 460
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23658
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 110
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 460
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23658
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 110
Składniki
Suszone grzybki moczymy na noc w letniej wodzie. Kapustę płuczemy( nie powinna być zbyt kwaśna). Następnie zalewamy ją wodą i gotujemy.
Po 2 godzinach gotowania odcedzamy, zalewamy wodą i dalej gotujemy. Grzybki drobno kroimy. Dodajemy je do kapusty razem z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym.
Gotujemy dalej. Wędlinę i cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez około 1 godzinę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.