Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne pierniczki ślicznie wyglądające jako ozdoby choinkowe
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 17
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 755
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 17
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 755
Składniki
W garnku roztapiamy margarynę. Następnie dodajemy do niej cukier, miód i przyprawę do piernika, mieszając gotujemy chwilę do rozpuszczenia się składników. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygnie dodajemy do niej mąkę z sodą i kakao oraz wbijamy jajka. Mieszamy i zagniatamy. Ciasto powinno być miękkie i dość luźne.
Wyjmujemy po kawałku, rozwałkujemy na obsypanym mąką blacie na grubość około 1-2cm ( im są grubsze tym lepsze, bardziej puszyste) wykrawamy pierniczki, przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.
Po wystudzeniu najlepsza zabawa: dekoracje :D Ja dekoruje lukrem robionym z białek i cukru pudru