Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na Świąteczny stół.
Polecam.
Odsłon: 364
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 155
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 424
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 396
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 364
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 155
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 424
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 396
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 3003
Składniki
Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki na piernik wymieszać, dokładnie utrzeć i podzielić na trzy części. Foremkę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i upiec po kolei placki w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. W między czasie zrobić kokosową masę.
Wykonanie masy kokosowej: Mleko zagotować z cukrem, wsypać wiórki kokosowe i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Po czym odstawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, połączyć z zimną masą kokosową. Następnie masę podzielić na dwie części, zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym.
Do każdej części masy dodać po łyżce żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody. Przygotowaną masą przełożyć placek w wstawić do lodówki do schłodzenia. Jeżeli nie mamy barwników spożywczych to przekładamy placek białą masą.