Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupka. :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 181
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 181
Składniki
Ugotować rosół (nie za ostry). Odłowić ugotowane mięso i jarzyny. Przecier przetrzeć do zupy przez sito (aby nie było farfocki i patyczków), zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką, hartując (najpierw do odrobiny zupy na łyżce). Ponownie zagotować.
Gorącą zupę podawać z jajkami i zieleniną. Smacznego!