Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i zadziwiająco pyszne. Przekonaj się:)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10080
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 196
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10080
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 196
Składniki
Szczaw opłukać, osączyć. Odciąć łodyżki, liście pokroić w paseczki, lekko posolić. Dusić na maśle 5 minut.
Mąkę starannie rozprowadzić w kilku łyżkach bulionu. Dodać do szczawiu. Mieszając, wlać pozostały bulion.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż zupa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić, wymieszać.
Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni, aż staną się złociste. Przed podaniem obficie posypać nimi zupę.